Verlaagd btw-tarief voor renovatie woningen in gevaar

De verlaagde btw-voet van zes procent voor de renovatie van woningen van vijf tot vijftien jaar oud dooft eind dit jaar uit en er bestaat door het uitblijven van een regering onzekerheid over de toekomst van de maatregel, zo schrijft Le Soir dinsdag. Ook de begrotingsproblemen kunnen de doodsteek betekenen.

Het fiscale voordeel bestaat sinds 2000 voor woningen van vijf tot vijftien jaar oud en dooft eind dit jaar uit. In principe kan de maatregel verlengd worden, maar daarvoor is een regering met volwaardige bevoegdheden nodig.

Mogelijk sneuvelt de maatregel echter tijdens de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe regering. "Het wordt bijzonder moeilijk om dit fiscale regime te handhaven want we moeten 25 miljard euro recupereren in vijf jaar tijd", verklaarde een bron die vertrouwd is met het dossier aan Le Soir.

De Confederatie Bouw blijft intussen pleiten voor het behoud van de maatregel. Die zou een positieve impact hebben op de overheidsinkomsten omdat er minder in het zwart wordt gewerkt.

(MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud