Advertentie
Advertentie

Vermassen over vonnis De Gelder: "Gezond verstand heeft het gehaald"

Opluchting alom bij de slachtoffers van Kim De Gelder, zo bleek na afloop van diens veroordeling. "Het gezond verstand heeft het gehaald", verklaarde advocaat Jef Vermassen. Advocaat Kris Luyckx vond het jammer dat de jury zich niet uitgelaten heeft over de motieven van de moorden. Alle slachtoffers hopen dat hij nu levenslang krijgt.

De Gelder werd over de hele lijn schuldig verklaard, hij was dus toerekeningsvatbaar op het moment van de feiten. Over de strafmaat moet nog worden gepleit, maar de slachtoffers reageerden toch al opgelucht.

De ouders van de vermoorde baby Corneel zijn vooral blij dat "het circus" achter de rug is, dat ze nu verder kunnen met hun leven.

De zus van Elza Van Raemdonck reageerde eveneens opgelucht. "Het is een pak van ons hart. Mocht het anders uitgedraaid zijn, zouden velen teleurgesteld zijn", verklaarde de bejaarde dame. Ze wees erop dat De Gelder in het geval van internering in theorie al na zes maanden kon vrijkomen, "als hij veinsde genezen te zijn".

Advocaat Vermassen triomfeerde. Hij was vooral blij dat de jury erkende dat De Gelder een massamoordenaar en seriemoordenaar is, zoals hijzelf al bepleitte. "De jury is ons over de hele lijn gevolgd". Vermassen wees erop dat de advocaat van de veroordeelde, Jaak Haentjes, en zijn twee psychiaters beklemtoond hebben dat De Gelder gevaarlijk was. "Ze moeten daar nu ook rekening mee houden in de strafmaat", oordeelde Vermassen.

Advocaat Kris Luyckx was tevreden over de schuldigverklaring, maar vond het jammer dat de jury zich niet uitgelaten heeft over de motieven van de dader. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud