Vermoedelijke relschoppers Anderlecht vrijgelaten

Brussels onderzoeksrechter Patrick De Coster heeft maandag beslist de twaalf mannen vrij te laten die aangehouden waren voor hun aandeel bij de rellen in Anderlecht, op 23 mei. Dat werd vernomen van meester Sven Mary, de advocaat van één van de verdachten.

De twaalf mannen maken deel uit van de harde supporterskernen van voetbalclubs Anderlecht en Charleroi. Zij waren vorige week donderdag opgepakt en aangehouden omdat ze - volgens videobeelden die de politie gemaakt had - een belangrijke rol zouden gespeeld hebben bij de rellen tussen supporters en Brusselse jongeren.

Meester Sven Mary, die één van de verdachten verdedigt, stond er maandag op dat die videobeelden bij het onderzoeksdossier zouden gevoegd worden. "Als mijn cliënt op basis van de videobeelden is aangehouden, moeten zowel de verdediging als de voorzitter van de raadkamer die beelden kunnen bekijken. Anders komen de rechten de verdediging in het gedrang", aldus de advocaat. Maar omdat dat niet mogelijk was, liet de onderzoeksrechter de verdachten zelf vrij. Dat gebeurde wel onder strenge voorwaarden. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud