Verschillende treinen geschrapt door wilde staking treinbestuurders

Er zijn maandagochtend verschillende treinen geschrapt vanwege een wilde staking door treinbestuurders van het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB). Dat heeft woordvoerder Frédéric Sacré van Infrabel gemeld. Voorlopig lijken de problemen zich voornamelijk te beperken tot Wallonië. Niettemin dreigt in de loop van de dag sterke hinder voor het spoorverkeer.

Volgens Infrabel treft de staking momenteel de depots van Welkenraedt, Bertrix, Aarlen, Jemelle, Gouvy en Libramont. Het is echter niet uitgesloten dat het initiatief zich uitbreidt. Infrabel raadt reizigers dan ook aan zich te informeren op railtime.be.

Omstreeks 5.30 uur waren al twaalf treinen afgeschaft. De getroffen lijnen zijn Aarlen-Brussel Zuid, Welkenraedt-Oostende, Gouvy-Brussel, Jemmele-Liers, Jemelle-Aarlen en Jemelle-Namen.

Het ASTB kondigde zaterdag nog aan dat het een stakingsaanzegging had ingediend voor 22 mei, uit protest tegen de invoering van psychotechnische testen die alle bestuurders voortaan moeten afleggen. Meteen werd er toen bijverteld dat de vakbond nog zou bekijken of er acties zouden volgen naar aanleiding van het ongeval in Godinne.

De aanleiding voor de staking maandagochtend is voorlopig nog niet bekend.

(VAD)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud