Vertraging voor tientallen reiskoffers door defect bagagesorteersysteem Brussels Airport

Tientallen passagiers die deze voormiddag een vlucht hebben genomen op de luchthaven Brussels Airport, zijn zonder hun bagage moeten vertrekken. Door een defect aan het bagagesorteersysteem konden hun reiskoffers niet tijdig gesorteerd en in het vliegtuig geraken. "De reiskoffers zijn intussen gesorteerd en zullen zo snel mogelijk bezorgd worden", zegt Nathalie Van Impe van luchthavenuitbater Brussels Airport Company.

Het probleem met het bagagesorteersysteem deed zich kort voor 09.00 uur voor. "Toen raakte een koffer geblokkeerd, waardoor een ketting van het systeem brak", zegt de woordvoerster van de luchthavenuitbater. "Om 09.40 uur was het defect al hersteld maar al die tijd lag het systeem natuurlijk wel stil."

De tientallen passagiers die zich in die periode aanmeldden aan de incheckbalies, konden wel inchecken en konden hun bagage afgeven maar moesten vervolgens zonder hun koffer op reis. "Die bagage werd correct gelabeld maar bleef achter in de vertrekhal. Nadien werd ze overgebracht naar de bagagehal en nu zetten we alles in het werk om ze zo snel mogelijk na te sturen. Daarvoor werken we samen met de bagageafhandelaars en de luchtvaartmaatschappijen."

Om hoeveel koffers het precies gaat, is niet duidelijk maar het aantal zou in de honderden lopen. Maandag verwachtte Brussels Airport immers maar lieft 25.000 vertrekkende passagiers. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud