Vervotte noemt uitspraken Bellens "ongepast"

Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) is niet opgezet met de uitspraken van Belgacom-topman Didier Bellens in de pers. Vooral de uitlatingen van Bellens over de raad van bestuur, kunnen voor Vervotte niet door de beugel. De CD&V-minister wijst erop dat het niet de CEO is die de bestuurders van Belgacom aanduidt. Ze vindt het dan ook "ongepast" dat Bellens "zijn opinie daarover nu publiek maakt".

In een gesprek met De Standaard en Het Nieuwsblad haalt Bellens zwaar uit naar de 'opstandige' bestuurders die hem probeerden aan de kant te schuiven. Bellens kreeg donderdag van het kernkabinet de boodschap dat hij over een mandaat als gedelegeerd bestuurder van Belgacom mag onderhandelen, als hij een stuk van zijn loon inlevert. Dat is een streep door de rekening van een groep bestuurders, aangevoerd door Maurice Lippens (Fortis) en Georges Jacobs (UCB), die Bellens de jongste maanden probeerden opzij te zetten.

Bellens verwijt hen in het interview een gebrek aan deontologie en verantwoordelijkheidszin, en geeft aan dat hij verwacht dat ze hun ontslag zullen aanbieden. Uitspraken die minister Vervotte nu bestempelt als "ongepast".

Vervotte verwijst naar de afspraken die op het kernkabinet zijn gemaakt. Daarin wordt de raad van bestuur gevraagd gesprekken te starten met Bellens over een "belangrijke vermindering van zijn bezoldiging". Daarnaast moeten er ook afpsraken gemaakt worden voor een betere samenwerking tussen de raad van bestuur en de ceo.

"Deze gesprekken die de verstandhouding moeten verbeteren, zijn cruciaal voor het bedrijf. Op zulk moment publiekelijk dergelijke uitspraken in de pers doen, is dan ook ongepast. Het maakt de onderhandelingen erg moeilijk", aldus Vervotte. (DRM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud