Advertentie

"Verwondering" bij burgemeester Beveren over voorstel Wathelet

Het voorstel van staatssecretaris Melchior Wathelet om kerncentrales Doel 1 en 2 te sluiten in april 2016 en Tihange 1 open te houden tot 2025 zorgt voor "verwondering" bij Marc Van de Vijver (CD&V), burgemeester van Beveren en Vlaams Volksvertegenwoordiger.

"Het verwondert me dat in het voorstel Doel en Tihange met tien jaar verschil gesloten worden," aldus Van de Vijver. "Ofwel laat je ze alle drie open, ofwel sluit je ze alle drie op dezelfde datum. Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in de veiligheid van Doel 1 en 2, dat die gerust nog jaren kunnen open blijven."

Daarnaast wijst Van de Vijver erop dat er kernenergie in het buitenland gekocht zal worden. "Of je nu voor of tegen kernenergie bent, wij sluiten onze centrales en kopen energie in het buitenland, die evengoed hier kan worden opgewekt."

Van de Vijver zegt dat de beslissing om de centrales te sluiten ook financiële gevolgen voor de gemeentekas zal hebben. Een sluiting zal ook gevolgen hebben voor de tewerkstelling in de regio. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud