Videoconferentie tussen verongelukte kinderen in België met ouders in Volgograd

De gewonde tieners die na het busongeval in Ranst in ons land verzorgd worden, zullen via een videoconferentie met hun ouders in Volgograd kunnen spreken. Er wordt een videolink gelegd tussen Brussel en Volgograd. Dat heeft de Russische minister van Noodtoestanden Vladimir Poetsjkov aangekondigd.

"We zullen een videobrug inleggen, zodat de gewonde kinderen met hun ouders kunnen praten", kondigde de minister aan op een bijeenkomst van het Russische regeringscomité.

Zeven gewonde personen - incluis één niet gewond kind dat op zijn ouders wacht - blijven in ziekenhuizen, aldus Sergei Joedin, het hoofd van de Russische taskforce in Brussel. "De artsen van de taskforce en dokters van het Russisch noodcentrum onderzoeken de toestand van de gewonden. De artsen beslissen over de evacuatie naar Rusland, na medische controle", aldus Joedin.

De 29 Russische gewonden van het busongeval - 25 kinderen en vier volwassenen - die vanochtend in Volgograd toekwamen met een medisch toestel, krijgen een grondig medisch onderzoek. Veertien personen werden voor bijkomende behandelingen en onderzoek overgebracht naar ziekenhuizen in Volgograd. "We hebben nood aan een duidelijk zicht wie verzorging nodig heeft", aldus minister Poetsjkov.

De federale en de regionale instanties van Volgograd hebben verder beslist materiële hulp te verlenen aan de getroffen families. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud