Vier F-16's voor zes maanden naar Afghanistan

De ministerraad heeft zich vrijdag achter het voorstel van Defensieminister Pieter De Crem geschaard om vier F-16's en honderd militairen voor zes maanden naar het zuiden van Afghanistan te sturen. Dat gebeurt in het kader van de ISAF-missie van de NAVO, maar in uitzonderlijke omstandigheden zal ook steun worden verleend aan de Amerikaans-Britse operatie "Enduring Freedom"

De ontplooiing van het militaire detachement gebeurt in twee fasen. Om alles voor te bereiden, worden begin augustus al een 55-tal militairen uitgestuurd. De operatie zelf gaat begin september van start en zal zes maanden duren. De ministerraad kan later beslissen de operatie te verlengen.

Het Belgische leger is nu al actief in Afghanistan. Militairen bewaken daar vooral de luchthaven van Kaboel. De bijkomende missie in Kandahar wordt als veel gevaarlijker beschouwd, aangezien het zuiden van het land veel onrustiger is.

Nog op de ministerraad werd het licht op groen gezet voor een koninklijk besluit dat de verlofregeling voor pleeggezinnen regelt. Pleeggezinnen krijgen binnenkort zes verlofdagen per jaar, specifiek om alle zaken te regelen die verband houden met het pleegouderschap. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud