Vier herrieschoppers opgepakt op Leuvense Oude Markt

De lokale politie van Leuven heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier mannen opgepakt die herrie schopten op de Oude Markt. Ze kregen het eerst aan de stok met enkele buitenwippers en vervolgens met agenten. Eén van de vier bleek bovendien een identiteitskaart op zak te hebben die eerder op de avond gestolen was. Dat meldt de Leuvense lokale politie.

Het viertal, drie twintigers uit Leuven, Antwerpen en Lier en een 16-jarige uit Bertem, gedroegen zich behoorlijk baldadig en gingen in de clinch met enkele portiers. De politie moest met verschillende patrouilles en een hond tussenbeide komen om de gemoederen te bedaren. Toen de agenten vervolgens de aanstoker, één van de twintigers, wou oppakken, lieten diens vrienden dat niet zomaar gebeuren. Ze probeerden hem te bevrijden. Daarbij trachtten ze ook andere omstanders op te jutten.

Uiteindelijk werden de vier overmeesterd, maar ook de overbrenging naar het commissariaat verliep niet zonder slag of stoot. Eén van de mannen schopte in de politiewagen zo hard om zich heen dat de schuifdeur niet meer dicht kon.

Toen de agenten het viertal in het commissariaat fouilleerden, vonden ze bij één van hen de identiteitskaart van een vrouw. De portefeuille van de vrouw was enkele uren eerder gestolen in een café op de Oude Markt. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud