"Vijand niet elders zoeken maar werken aan eigen geloofwaardigheid"

"We moeten de vijand niet bij een ander zoeken en werken aan onze eigen geloofwaardigheid". Dat heeft Sas van Rouveroij, fractieleider van Open Vld in het Vlaams Parlement, dinsdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend gezegd.

Van Rouveroij reageert daarmee op de commotie rond het opiniestuk van partijgenoten Patrick Dewael en Marleen Vanderpoorten over de (ex-)Vlaams Belangers die overstappen naar de N-VA. Door het groeiende aantal overstappers, krijgt het extreemrechtse gedachtegoed een plaats binnen de N-VA, luidt de kritiek in dat opiniestuk.

Vlaams Open Vld-fractieleider Sas van Rouveroij zegt dat hij de "morele verontwaardiging" achter het opiniestuk begrijpt, maar tegelijk hamert hij erop dat zijn partij "de vijand niet bij een ander moet zoeken". "We moeten werken aan onze eigen geloofwaardigheid. We moeten het verschil proberen te maken op inhoud. En het verschil is dat wij staan voor een zelfstandig Vlaanderen in een confederaal Belgiƫ en dat de N-VA een onafhankelijk Vlaanderen wil", aldus van Rouveroij.

Van Rouveroij ging ook even in op de gemeenteraadsverkiezingen in Gent. Daar komt er een eind aan 24 jaar paars bestuur. "Door de keuze van de socialisten om samen te gaan met Groen", aldus van Rouveroij. Zelf geeft van Rouveroij toe dat hij contacten heeft gehad met N-VA-lijsttrekker Siegfried Bracke. Maar het bestaan van een eventueel voorakkoord ontkent hij formeel.

(JULIEN WARNAND)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud