Vijf extra straten ontruimd in Wetteren na treinongeval

Omdat naar aanleiding van het treinongeval bovengronds een kleine hoeveelheid giftige dampen zijn gemeten, is beslist om bijkomend vijf straten in het centrum van Wetteren te ontruimen. Het gaat om de Scheldedreef, Scheldekaai, Paardenkerkhofstraat, Achttien Augustuslaan (tussen Paardenkerkhofstraat en Wegvoeringstraat) en de Wegvoeringstraat (tussen Markt en Achttien Augustuslaan).

Er wordt aan de inwoners gevraagd om zoveel mogelijk onderkomen te zoeken bij familie of vrienden. De rusthuizen en het ziekenhuis in de Wegvoeringstraat zijn voorlopig niet ontruimd, hier zijn wel permanent meetploegen aan de slag. De voorbereidingen voor een evacuatie worden wel al genomen, om snel te kunnen reageren.

Voor het hele centrum van Wetteren en voor Serskamp en Schellebelle blijven de preventieve maatregelen van kracht: op politiebevel moet iedereen binnenshuis blijven en ramen en deuren gesloten houden.

Het informatienummer voor de inwoners wijzigt naar 052/43.24.43. Enkel voor dringende noodoproepen kan men terecht bij de hulpdiensten. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud