Vijf gewonden bij zwaar verkeersongeval in Zaventem

Op de Brusselse ring (R0) in Zaventem zijn zaterdagavond omstreeks 22.30 uur bij een zwaar verkeersongeval vijf gewonden gevallen. Hun personenwagen ging enkele keren over de kop en vloog nadien in brand. De inzittenden konden tijdig uit het wrak klauteren. Ze raakten allemaal gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval was de R0 in Zaventem anderhalf uur lang afgesloten voor het verkeer. Dat bevestigt de federale wegpolitie Reyers.

Het ongeval vond plaats op het stuk tussen het verkeersknooppunt in Sint-Stevens-Woluwe en de Hector Henneaulaan.

De bestuurder raakte op het gladde wegdek als gevolg van onaangepaste snelheid de controle kwijt over het stuur van zijn Infiniti. De auto ging enkele keren over de kop en kwam tot stilstand ter hoogte van de brug onder de spoorweg. De vijf inzittenden konden uit het wrak klauteren. De auto vloog in brand en werd compleet vernield.

Volgens de eerste berichten liepen de slachtoffers geen levensbedreigende verwondingen op.

Kort voor middernacht gebeurde in de andere rijrichting nog een tweede ongeval. Een nieuwsgierige chauffeur die in de remmen ging, werd aangereden door een achterligger. Ditmaal was er louter materiële schade, maar de beide bestuurders moesten de jaarwisseling noodgedwongen op de pechstrook van de autosnelweg vieren.

(COR 904)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud