Advertentie

Vijf mensen opgepakt voor zakkenrollerij op festival Werchter

De lokale en federale politie hebben in de loop van donderdag tijdens Rock Werchter vijf mensen opgepakt wegens zakkenrollerij. Dat meldt burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar. "Vier personen, die kennelijk behoren tot eenzelfde Brusselse bende, werden opgepakt op campings. Daarnaast werd nog een buitenlander op het festivalterrein zelf betrapt", aldus Claes.

"De agenten traden op naar aanleiding van een reeks klachten van festivalgangers", aldus Claes. Naar aanleiding van dit voorval hebben de organisatoren vrijdag een tijd berichten verspreid op de lichtkranten, die opgesteld staan op het festivalterrein en omgeving, waarin ze waarschuwen voor zakkenrollers. Ook alle campinguitbaters werd gevraagd een extra oogje in het zeil te houden.

Ook tijdens de tweede festivaldag viel er vrijdag al heel wat te beleven met groepen als Gossip en Jack White (ex-The White Stripes) op het hoofdpodium. In The Barn maakte ook de jonge Belgische rockgroep School is Cool een opperbeste beurt. Vrijdagavond is het nog uitkijken naar dEUS, Pearl Jam op het hoofdpodium. Lana Del Rey, die recent een hit had met Video Games, geeft het beste van zichzelf in The Barn. Vrijdagochtend regende het, de rest van de dag is het droog gebleven en de temperatuur is best aangenaam. (COR 908)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud