Advertentie

Vijf nieuwe priester gewijd in bomvolle Sint-Michielskathedraal

Aartsbisschop André-Jozef Léonard heeft zondagnamiddag vijf mannen tot priester gewijd. Dat gebeurde in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel, die bomvol zat met familieleden en vrienden van de kandidaat-priesters maar ook met nieuwsgierigen en gewone gelovigen. De eredienst vond in drie talen plaats, in het Nederlands, in het Frans en in het Spaans. Drie van de nieuwe priesters zijn immers van Colombiaanse afkomst.

Aartsbisschop Léonard verwelkomde hun familie en vrienden in vloeiend Spaans, wat hem massaal aplaus opleverde. "Deze mannen hebben hun stage gedaan in drie Vlaamse parochies, in Sint-Katelijne-Waver, Bornem en Eigenbrakel, en hebben zo bewezen dat ze zich ten volle integreren in hun geloofsgemeenschap en in onze maatschappij", zei de aartsbisschop.

De vierde kandidaat-priester was de 47-jarige Fransman Benoît Bouchard, die zes jaar gewerkt heeft als juridisch vertaler en economisch journalist vooraleer hij zijn priesterroeping volgde. Sinds 2008 staat hij ten dienste van de 'La Viale'-gemeenschap in het Franse Lozère, gesticht en bezield door Belgische jezuïeten.

Slechts één van de vijf kandidaat-priesters was een Belg, de 56-jarige Serge Maucq. De licentiaat in de rechten en de filosofie was gedurende 24 jaar schepen in de gemeente Ellezelles (Elzele) en is momenteel actief bij Test-Aankoop. De man herontdekte op zijn veertigste de theologie en trad in 2005 toe tot de dominicanen. In 2010 werd hij seminarist voor het aartsbisdom en deed hij zijn pastorale stages in Waver en Louvain-la-Neuve. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud