Vijf verdachten mishandelingen geven zich aan bij de politie

De vijf jongeren voor wie het Nederlandse gerecht donderdag een Europees aanhoudingsmandaat afleverde in het kader van de mishandeling van een 22-jarige man in Eindhoven, om ze te laten overleveren door België, hebben zich donderdag spontaan aangemeld bij de Belgische politiediensten. Dat deden ze na een uitnodiging door de politie, aldus het parket van Turnhout.

Volgens de overleveringsprocedure zullen de vijf nu binnen de 24 uur voor de onderzoeksrechter in Turnhout worden geleid. Die zal dan beslissen of ze al dan niet aangehouden worden, in afwachting van een beslissing over de eventuele overlevering. Indien de vijf daarmee akkoord gaan, kan dat vrij snel gebeuren. Indien niet, zijn er nog tal van beroepsmogelijkheden die de procedure kunnen vertragen.

In totaal worden acht jongeren in verband gebracht met een groepsmishandeling van een 22-jarige man in Eindhoven op 4 januari. Ze zouden allen in Turnhout en omgeving wonen. Drie Nederlandse jongeren gaven zich de voorbije dagen al aan in hun thuisland. Voor de overige vijf is er nu een overleveringsprocedure opgestart. Het gaat om vier Belgen en één buitenlander. (JDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud