Vijftien katten sterven bij woningbrand in Hornu

Bij een woningbrand in Hornu (provincie Henegouwen) zijn zondagochtend een vijftiental katten om het leven gekomen. De bewoonster, een fervente dierenliefhebster, raakte bevangen door de rook en werd opgenomen in het ziekenhuis. De schade in het huis is groot. Dat meldt de brandweer van Quiévrain.

De brand ontstond zondag voor 07.00 uur. De buren verwittigden de brandweer, die snel ter plaatse was. De spuitgasten slaagden er in de bewoonster, een vrouw van ongeveer 50 jaar, te bevrijden uit het brandende huis. Ze werd opgenomen in een ziekenhuis in Charleroi.

In het huis, dat door de buren de Ark van Noah werd genoemd, leefden tientallen huisdieren, waaronder honden en katten. Met de hulp van een politiehond werden de honden levend uit de woning gered. Voor een vijftiental katten kwam alle hulp te laat. Een plaatselijke afdeling van Dierenbescherming vangt de dieren op die er het levend van af brachten.

De brand ontstond door een kortsluiting in de keuken. De structuur van de woning bleef intact, maar de schade in het huis loopt op tot 25.000 euro. (TVP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud