Advertentie

Vijftigtal bewoners in Wetteren is al terug thuis

De terugkeer van de bewoners van de geëvacueerde zone in Wetteren verloopt deze namiddag volgens schema. "Momenteel zijn al een vijftigtal bewoners terug thuis. Voorlopig is er in geen enkele gecontroleerde woning nog een spoor gevonden van toxische gassen", zegt provinciegouverneur Jan Briers.

Het gaat om vijftig van het honderdtal mensen die de nacht doorbrachten in de school Mariagaard. "De bewoners zijn heel tevreden dat ze terug thuis zijn. Momenteel zijn de geëvacueerden uit de Achttien Augustuslaan aan het terugkeren naar hun woningen. Voorlopig is er in geen enkele gecontroleerde woning nog een spoor gevonden van toxische gassen. Als er toch iets aangetroffen zou worden, moet het hele huis volledig verlucht worden. Pas na nieuwe metingen kunnen de bewoners in dat geval terugkeren, maar momenteel is dat niet aan de orde", zegt Briers.

De tweede groep van een vierhonderdtal mensen zal verzameld worden in een zaal naast de Christus Koning-kerk in de Oude Aardeweg in Wetteren. "Het is nog niet zeker op welk tijdstip die groep kan terugkeren, maar we verwachten iedereen vandaag nog terug thuis te krijgen. De bewoners van een vijftiental huizen, die het dichtst bij de plaats van de ramp liggen, zouden ook vandaag moeten terugkeren. Die bewoners zullen op een later tijdstip wel opnieuw moeten geëvacueerd worden, als de berging van de trein start. We verwachten dat dat ten vroegste midden deze week kan gebeuren. Ze zijn van plan de wagons ter plaatse in stukken te snijden, omdat ze bij het transport geen risico willen lopen voor de omgeving. Op die manier kunnen ze de stukken van de wagons in gesloten containers vervoeren", zegt gouverneur Briers.

(Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud