Villa Leopolda aan Côte d'Azur verkocht voor 500 miljoen euro

De villa Leopolda, die gelegen is in Villefranche aan de Franse Azurenkust, is het duurste optrekje ter wereld geworden. De villa was vroeger het buitenverblijf van de Belgische koning Leopold II. De huidige eigenares is ingegaan op een bod van 500 miljoen euro van een Russische oligarch. De identiteit van de koper is nog niet gekend, zo schrijft de krant Nice-Matin vrijdag.

Leopold II liet het optrekje in 1902 bouwen op de heuvels van Villefranche. De huidige eigenares is de weduwe van de Libanese zakenman Edmond Safra. Zij doet haar woning van de hand voor 500 miljoen euro. De onderhandse verkoopovereenkomst werd enkele dagen geleden ondertekend bij een notaris uit Nice, de definitieve verkoopovereenkomst zal begin september afgesloten worden.

Met de verkoop van de villa Leopolda wordt het wereldrecord op het vlak van luxevastgoed verpulverd. Het vorige record dateert van vorig jaar, toen de Indiase staalmagnaat Lakshmi Mittal 147,28 miljoen euro neertelde voor een "uitzonderlijke verblijfplaats" in de buurt van de tuinen van Kensington Palace in Londen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud