Vlaams Belang: "Begrotingsakkoord is homeopatische druppel op gloeiend hete plaat"

Oppositiepartij Vlaams Belang is kritisch voor de begroting die de regering-Di Rupo voorstelde. De extreem-rechtse partij meent dat de middelen die ingezet worden om de economie terug aan te zwengelen ontoereikend zijn. "Een homeopatische druppel op een gloeiend hete plaat", luidt het.

Het akkoord zal een impact hebben op de portemonnee van de mensen, zegt Kamerlid Hagen Goyvaerts. "Dat er aan de index niet geraakt wordt, is op zich een goede zaak", luidt het. "Evenwel, diegenen die in het bezit zijn van kasbons, aandelen en staatsobligaties zullen het gelag betalen door de roerende voorheffing van 25%. Dit is de zoveelste gijzeling van de werkende middenklasse."

"De fiscale trofee in deze begrotingsopmaak is een zoveelste 'laatste ronde' fiscale regularisatie, een zuivere eenmalige maatregel. Deze maatregel toont immers aan dat het fiscaal beleid in het verleden gefaald heeft", zegt Goyvaerts.

Een lastenverlaging van enkele honderden miljoenen euro "op een globale loonkost in de private sector van 130 miljard euro is een homeopatische druppel op een gloeiend hete plaat". "Men verwacht tussen de 5.000 à 10.000 jobs. Het is amper voldoende om het verlies aan tewerkstelling van Ford Genk te compenseren. Om een daadwerkelijke en structurele impact op de economie te hebben, moeten de financiële middelen voor een relanceplan minstens 10 maal groter zijn", zegt Goyvaerts. (OLIVIER PAPEGNIES)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud