Advertentie

Vlaams Belang-kandidaat uit Christelijke Onderwijzers Verbond (COV) gezet

"De uitsluiting van Vlaams Belang-kandidaten door de traditionele vakbonden blijft onverkort doorgaan." Dat besluit de partij uit de brief die Giel Seynaeve, vierde kandidaat op de Vlaams Belanglijst in Izegem, kreeg van het Christelijke Onderwijzers Verbond COV. Daarin staat dat zijn actief engagement in het Vlaams Belang "onverenigbaar met een mandaat binnen onze organisatie én zelfs met lidmaatschap" is. Volgens Vlaams Belang gaat het COV "radicaal in tegen de anti-discriminatiewet van 2007, die een verbod legt op discriminatie op basis van politieke overtuiging".

Het Vlaams Belang klaagt reeds vele jaren het feit aan dat Vlaams Belang-militanten systematisch uit de vakbond gezet worden van zodra ze zich kandidaat stellen, ook al is het op een onverkiesbare plaats. Dat leidde tot de oprichting van een vakbondscel onder leiding van wijlen Marie-Rose Morel.

Het COV stelt in zijn brief aan Seynaeve dat het in het huis-aan-huis blaadje over de verkiezingen in oktober gelezen had dat hij op de kandidatenlijst van het Vlaams Belang opkomt. Het Vlaams Belang profileert zich meer en meer tegen vakbonden zoals het ACV, waartoe het COV behoort, vervolgt de brief. "Dit heeft zich onder meer vertaald in (...) de oprichting en het promoten van een zogenaamde 'Vlaamse Solidaire Vakbond', die zich presenteert als Belgische afdeling van een Britse fascistische 'vakbond'", luidt het nog.

Vermits het Vlaams Belang meent dat het COV met de uitsluiting de anti-discriminatiewet overtreedt, zal de partij haar militant de nodige juridische bijstand leveren bij zijn beroepsprocedure. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud