Vlaams Belang: nog drie kandidaat-voorzitters na afhaken Chris Janssens

Vlaams parlementslid Chris Janssens is niet langer kandidaat-voorzitter van het Vlaams Belang. Hij nam die beslissing na een gesprek gisteren met de drie andere kandidaten, Kamerfractieleider Gerolf Annemans, senator Bart Laeremans en Europarlementslid Philip Claeys.

Janssens zal zich wel met Barbara Pas en Gerolf Annemans als één team aanbieden aan de partijraad van 1 december, zo blijkt uit een mededeling van de partij. De partijraad moet dus nog een keuze maken uit drie kandidaten, aangezien Laeremans en Claeys hun kandidatuur handhaven.

De voorzittersverkiezingen komen er nadat huidig partijvoorzitter Bruno Valkeniers na de tegenvallende verkiezingsuitslag van 14 oktober besloot zijn mandaat, dat tot in het voorjaar 2013 liep, niet uit te doen.

Chris Janssens trekt zich terug ten voordele van Gerolf Annemans omdat deze laatste sterker is in de televisiedebatten en meer beslagen is in het communautaire dossier, zo stelt hij in Het Belang van Limburg. Samen met Pas wil hij de partij inhoudelijk vernieuwen en verjongen. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud