Vlaams Belang viert 30ste verjaardag

Het Vlaams Belang blaast zaterdag en zondag verzamelen voor de dertigste verjaardag van de partij. Dat gebeurt in de Waagnatie in de thuisbasis Antwerpen.

Een precieze verjaardag vastleggen was vrij moeilijk omdat de partij in verschillende etappes werd opgericht. Uit onvrede met de ondertekening van het Egmontpact door de Volksunie, richtte Karel Dillen op 1 oktober 1977 de Vlaams Nationale Partij (VNP) op. Voor de verkiezingen van 17 december 1978 ging de VNP een kartel aan met de Vlaams Volkspartij (VVP) van Lode Claes onder de naam Vlaams Blok.

Zaterdagnamiddag starten de feestelijkheden met een streekbierenreceptie en de voorstelling van een dvd over 30 jaar Vlaams Blok/Vlaams Belang. 's Avonds is er een avondfeest. Tijdens de twee dagen wordt in een aantal rondetafels stilgestaan bij de rol van de partij en de strategie voor de toekomst.

Zondagnamiddag wordt dan een nieuwe grootschalige onafhankelijkheidscampagne voorgesteld en een conventie gehouden met toespraken van de partijkopstukken.

(KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud