Advertentie

Vlaams Belang wil van 7 juni een "zwartgele" zondag maken

"7 juni wordt geen 'zwarte zondag'. Het wordt een zwartgele zondag, zonder rode franjes". Zo besloot Vlaams Belangvoorzitter Bruno Valkeniers zondag het verkiezingscongres "Dit in ONS land" in Antwerpen. De partij wil zich de laatste 14 dagen van de campagne profileren als de partij van de gewone man, die de islamisering van Europa wil stoppen en gaat voor politieke geloofwaardigheid.

Filip Dewinter schetste een vernietigend bilan van de afgelopen Vlaamse legislatuur, waar niets op het vlak van de staatshervorming bereikt werd. Voor hem is de grootste politieke overwinning van het Vlaams Belang dat bij de oprichting van de partij nauwelijks 4 tot 5 procent voor Vlaamse onafhankelijkheid kozen en dat dat nu 50 procent is. Hij haalde ook zwaar uit naar minister van Buitenlandse Zaken De Gucht, die gevangenen van Guantanamo naar België wil halen op een ogenblik dat 500 Belgische gedetineerden bij gebrek aan plaats naar Nederland moeten overgebracht worden.

Frank Vanhecke herhaalde het verzet van de partij tegen de toetreding van Turkije tot de EU en haalde zwaar uit naar een recente beslissing van het Europees parlement om in te stemmen met de komst van 60 miljoen niet-Europese immigranten naar Europa. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud