Vlaams Belang ziet geen garantie voor grote staatshervorming

Vlaams Belang is niet te spreken over de beslissing van het Hof om de drie bemiddelaars te laten voortwerken. Volgens de partij staan de bemiddelaars nog nergens en is er geen sprake van een garantie voor een grote staatshervorming.

Volgens Vlaams Belang hebben de bemiddelaars geen vooruitgang geboekt. "Vandaag wordt bewaarheid wat bij de aanstelling van de drie voorspeld was: ze zijn enkel aangesteld om tijd te winnen, de communautaire perikelen over de vakantie te tillen, en zo het leven van de regering-Leterme nog even te rekken", zegt Joris Van Hauthem, senator en partijwoordvoerder.

De partij hekelt ook de piste voor een "interinstitutionele dialoog". Dit is volgens het Vlaams Belang geen dialoog van gemeenschap tot gemeenschap, maar "wel een dialoog waarbij ook het Brussels gewest, evenwaardig aan het Vlaams Gewest, kan deelnemen". "In dat geval komt Vlaanderen in een één tegen twee-situatie te staan. Het Vlaams Belang kan zich niet voorstellen dat Vlaams minister-president Peeters bereid is in dergelijk scenario te stappen", luidt het.

Vlaams Belang betreurt dat er na veertien maanden nog geen oplossing in zicht is. "Van welke garantie op een 'grote' staatshervorming is hoe dan ook geen sprake", aldus Van Hauthem. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud