Vlaams Belang ziet plannen Devlies niet zitten

Het Vlaams Belang ziet de plannen van staatssecretaris Carl Devlies voor de verruiming van de minnelijke schikking niet zitten. Dat leidt tot klassenjustitie en werkt zeker niet ontradend, stelt Kamerlid Bart Laeremans.

Laeremans kan akkoord gaan met een minnelijke schikking voor kleinere misdrijven, maar de uitbreiding die Devlies voorstelt tot alle misdrijven waarop tot 20 jaar staan, kan voor hem absoluut niet.

Voor het Vlaams Belang ligt het grootste probleem bij de parketten en het vervolgingsbeleid. De parketten beschikken over te weinig mensen en middelen, vooral bij de economische en financiële secties. De parketten hebben een groot tekort aan ondersteunend personeel waardoor magistraten zich bijvoorbeeld ook met het klasseren van de dossiers moeten bezighouden.

De verruiming van de minnelijke schikking betekent voorts dat straffen niet meer ontradend werken. Criminele organisaties kunnen immers hun straf ontlopen als ze een boete betalen. Die boetes kunnen ze dan gewoon bij de onkosten voor hun criminele organisaties incalculeren, aldus nog Bart Laeremans. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud