Vlaams Beweging "gekwetst" door Bart De Wever

Vlaams Belang is niet te spreken over de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever over de Vlaamse Beweging. "De enige bijdrage die de Vlaamse beweging vandaag nog kan leveren aan een onafhankelijk Vlaanderen, is ophouden te bestaan", zo citeert de krant De Morgen De Wever tijdens zijn verkiezingscampagne. "Denigrerend en kwetsend", oordeelt Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers.

"Dit zijn ontluisterende woorden. Ze zijn denigrerend, beledigend, kwetsend en ronduit beschamend voor een voorzitter van een partij die zich Vlaams-nationaal noemt. Met één zin verwijst De Wever hiermee alle energie, moed en offervaardigheid die talloze militanten gedurende decennia op welke manier dan ook aan de 'Vlaamse zaak' gewijd hebben naar de prullenmand", zegt Valkeniers.

"Deze uitspraak heeft in elk geval het voordeel van de duidelijkheid. De Vlaamse Beweging weet nu dat zij in de ogen van De Wever niet meer was en is dan een vehikel om hem en zijn partij te brengen waar hij nu staat. Vandaag worden diegenen die de bussen hebben gevuld en het voetvolk hebben geleverd voor de talloze betogingen, acties en manifestaties gedumpt als ordinair huisvuil", besluit Valkeniers. (KRISTOF VAN ACCOM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud