Advertentie

Vlaams Kwaliteitscharter voor niet-dringend liggend ziekenvervoer

Er is een akkoord bereikt over de minimumkwaliteitseisen voor het niet-dringende liggende ziekenvervoer. Die zijn gebundeld in een Kwaliteitscharter. Dat charter moet patiënten onder andere meer inzicht geven in de kostprijs van een ziekenwagendienst. Het charter treedt in werking op 1 mei 2009. Dat maakte de Vlaamse minister van Welzijn, Veerle Heeren, woensdag bekend.

Het akkoord rond het Vlaamse Kwaliteitscharter werd bereikt door een onafhankelijke commissie met actoren uit de Vlaamse gezondheidssector, gaande van de ziekenfondsen tot de koepels van ziekenhuizen en consumentenorganisatie Test-Aankoop. Het Kwaliteitscharter bevat alle minimale kwaliteitseisen voor het niet-dringende liggende ziekenvervoer.

Het charter bepaalt onder meer dat de patiënt bij de aanvraag van het ziekenvervoer informatie moet krijgen over het gehanteerde standaardtarief en het maximumtarief van de ziekenwagendienst. Er zijn ook bepalingen opgenomen over de gegevens die op de factuur vermeld moeten staan. "Op die manier krijgt de patiënt, zijn familie en eventueel zijn verzekeraar een goed inzicht in de kostprijs vermeld op de factuur", aldus minister Heeren.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud