Vlaams parlement keurt oprichting vzw I-Cleantech goed

Het Vlaams parlement heeft de oprichting van de vzw I-Cleantech Vlaanderen goedgekeurd. Meerderheidspartijen CD&V, N-VA en sp.a stemden voor, oppositiepartijen Open Vld, LDD en Vlaams Belang stemden tegen en Groen! onthield zich.

Via de vzw I-Cleantech willen de Vlaamse meerderheidspartijen CD&V, N-VA en sp.a al de huidige initiatieven rond schone technologie stroomlijnen en ondersteunen. De oprichting van de vzw was een ware lijdensweg voor de Vlaamse meerderheid. De plannen kregen onder meer tegenwind van de Inspectie van Financiën, de Raad van State en de Vlaamse oppositiepartijen. Zo vinden de oppositiepartijen Open Vld, LDD en Vlaams Belang de nieuwe structuur ronduit overbodig. Volgens hen kunnen de taken van de nieuwe vzw perfect uitgevoerd worden door bestaande instellingen zoals het IWT (Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie) en VITO (Vlaamse instelling voor technologisch onderzoek).

De meerderheidspartijen moesten de oorspronkelijke plannen op verschillende vlakken bijsturen. Maar CD&V, sp.a en N-VA houden wel vol dat de nieuwe vzw wél een meerwaarde betekenen voor het cleantechbeleid in Vlaanderen. Het voorstel werd uiteindelijk meerderheid tegen oppositie goedgekeurd. Enkel Groen! onthield zich bij de stemming. (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud