Vlaamse kunst- en architectuurscholen gaan fuseren

Hogeschool Sint-Lukas Brussel, de departementen NARAFI, Sint-Lucas Architectuur Brussel, Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent en het Lemmensinstituut van de Hogeschool voor Wetenschap & Kunst in Leuven en de Media- en Design Academie van de Katholieke Hogeschool Limburg gaan fuseren tot één nieuwe kunst en architectuurschool.

Op woensdag 24 oktober ondertekenden ze hierover een intentieverklaring. Dat meldt Sint-Lucas dinsdag in een persbericht.

"Het onderwijsaanbod wordt georganiseerd op zes campussen verspreid tussen Maas en Schelde", klinkt het. "Door de nieuwe schaalgrootte kunnen de studenten kiezen uit een rijker onderwijsaanbod in een hogeschool die de vergelijking zal kunnen aangaan met Europese gevestigde instellingen."

De komende maanden werkt een aantal werkgroepen de organisatiestructuur, de strategie en de missieverklaring verder uit. De nieuwe kunst- en architectuurhogeschool moet in oktober 2008 definitief van start gaan.

De instellingen zijn allen lid van de Associatie K.U.Leuven. De nieuwe fusieschool zal 4.500 studenten tellen en 550 personeelsleden tewerkstellen. (VHL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud