Vlaamse Liga tegen Kanker beantwoordt ook noden jonge patiënten

De Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) wil opkomen voor een goede omkadering van patiënten die op jonge leeftijd getroffen worden door kanker. Dat zei VLK-voorzitter prof. Jean-Jacques Cassiman naar aanleiding van de 10de verjaardag van de vakantieweek voor jongeren met kanker in Oostende. "Momenteel vallen die jongeren vaak tussen twee stoelen", meent Cassiman.

In Vlaanderen krijgen elk jaar bijna 500 jongeren en jongvolwassenen tussen 15 en 30 jaar te horen dat ze kanker hebben. Uit onderzoek en praktijkervaring blijkt dat jongeren met kanker specifieke noden hebben, maar vaak vergeten worden.

"Enerzijds komen ze niet meer in aanmerking voor het uitgebouwde zorgaanbod voor kinderen. Anderzijds treft kanker voornamelijk oudere mensen en is de zorg vooral op deze groep afgestemd", vertelt Cassiman.

De VLK pleit dan ook voor een goede omkadering. Enerzijds steunt de VLK specifiek wetenschappelijk onderzoek en anderzijds startte de VLK enkele jaren geleden een jongerenwerking. De vakantieweek is daar een duidelijk voorbeeld van.

Momenteel verblijven nog tot eind deze week 18 jongeren, tussen 17 en 30 jaar, in het Thermae Palace. "De vraag blijft beperkt omdat veel jongeren vaak in behandeling zijn, maar er zijn ook jongeren die naar school moeten of al gaan werken." De kosten worden volledig gedragen door de VLK met de opbrengst van Kom op tegen Kanker, de Rotary Club Oostende en nog tal van andere partners. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud