Vlaamse overheid aast op allochtonen

Eind 2005 had de Vlaamse overheid 0,4 procent allochtone werknemers; een jaar later was dat 1,1 procent. Eind 2006 werkten er 481 allochtonen voor de Vlaamse overheid. Dat blijkt uit cijfers van Selor, de selectiedienst van de overheid, die donderdag in De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk staan.

Drievierde van de allochtone werknemers werkt voor vijf van de zeventig entiteiten van de Vlaamse overheid. Op nummer één staat met stip de VDAB. Daar werkten eind 2006 207 allochtonen. De top vijf bestaat verder uit De Lijn, Kind & Gezin, het Agentschap voor Facilitair Management en het Universitair Ziekenhuis Gent, met elk rond de 50 allochtonen.

De helft is jonger dan 27. Goed drievierde is vrouw. Ongeveer de helft werkt op niveau D, wat betekent dat ze maximaal een diploma van lager secundair onderwijs hebben.

Het is de eerste keer dat de Vlaamse overheid cijfers kan bekendmaken over het aantal allochtonen dat bij haar in dienst is. Daarvoor werd een systeem van vrijwillige registratie gebruikt: werknemers konden zelf aangeven of ze allochtoon zijn, aldus de Corelio-kranten.

(KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud