Vlaamse partijen niet gewonnen voor lastenverhogingen

Ondanks de slechte begrotingscijfers bestaat er onder de Vlaamse politieke partijen weinig animo om te spreken over lastenverhogingen. Dat bleek zondag ook in een debat tijdens De Zevende Dag.

Open Vld wil vooral de ontvangsten verhogen door de activiteitsgraad op te krikken. CD&V pleit voor een hervorming van de staat en voor saneringen op departementen zoals Financiën.

Ook de oppositiepartijen sp.a en N-VA wijzen lastenverhogingen van de hand. Sp.a dringt aan op het correct innen van de belastingen en de aanpak van de fiscale fraude; N-VA pleit voor een staatshervorming en het opruimen van "de puinhoop" op Financiën.

Iedereen is het erover eens dat de begrotingscijfers er niet goed uitzien en dat de situatie van de overheidsfinanciën "ernstig" is. Het begrotingsdebat in De Zevende Dag mondde al snel uit in een rondje "zwartepieten".

Over hoe de overheidsfinanciën weer in de goede richting gestuurd kunnen worden, lopen de meningen uiteen. Niemand lijkt evenwel gewonnen voor lastenverhogingen. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud