Vlaamse regering bereikt akkoord over Oosterweelverbinding

De Vlaamse regering heeft zaterdag een akkoord bereikt in het dossier van de Oosterweelverbinding. De beslissing houdt in dat de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) een bouwvergunningsaanvraag kan indienen voor haar tracé, dus met de omstreden Lange Wapper. De regering laat de stad Antwerpen evenwel de tijd en de ruimte om een advies af te leveren en daarvoor nader onderzoek te voeren. In het najaar hakt de regering de knoop door over de bouwvergunning.

Vlaams minister-president Kris Peeters had eerder laten verstaan dat hij voor de paasvakantie graag een beslissing wilde zien over het heikele dossier. Na zes uur vergaderen bereikte het kernkabinet, uitgebreid met de bevoegde vakministers Kathleen Van Brempt (sp.a) en Hilde Crevits (CD&V), zaterdag een akkoord.

Dat houdt in dat de Vlaamse regering ermee kan instemmen dat de BAM een bouwvergunningsaanvraag indient voor haar voorbereide tracé. Dat is het traject waarmee de Antwerpse ring zou worden gesloten met het Lange Wapper-viaduct in het noorden van de stad en aansluitend een tunnel onder de Schelde.

Aansluitend op het openbaar onderzoek krijgt de stad Antwerpen 120 dagen de tijd om voor haar advies het noodzakelijke draagvlak te zoeken en nader onderzoek te voeren. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud