Vlaamse regering doet niet mee aan BHV-werkgroep Overlegcomité

De Vlaamse regering neemt niet deel aan de werkgroep binnen het Overlegcomité over de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde (BHV).

Volgende week vrijdag komt het Overlegcomité van de verschillende regeringen bijeen over het communautair heikele thema BHV. Federaal premier Herman Van Rompuy (CD&V) kondigde aan dat er binnen het Overlegcomité een werkgroep komt die voorstellen moet uitwerken om tot een oplossing te komen.

De Vlaamse regering heeft vrijdag beslist niet deel te nemen aan die werkgroep. De Vlaamse delegatie van de communautaire dialoog gaat er ook van uit dat er geen parallelle onderhandelingen over BHV komen, luidt het aan het Martelaarsplein.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) legt de komende dagen wel contacten om te weten of de gemeenschapsdialoog snel resultaten kan opleveren. Afgelopen woensdag liet Peeters in het Vlaams parlement verstaan dat hij de dialoog rond de staatshervorming enkel wil heropstarten als er zeer snel deelakkoorden kunnen worden afgesloten. "Ik koop geen kat in een zak", zei hij toen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud