Advertentie

Vlaamse regering draagt Rudi Thomaes voor als bestuurder bij de BAM

De Vlaamse regering draagt Rudi Thomaes voor als kandidaat-bestuurder voor de raad van bestuur van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM). Dat zegt Vlaams minister-president Kris Peeters. Thomaes (60), tot vorig jaar aan het hoofd van het Verbond der Belgische Ondernemingen (VBO), neemt de plaats in van Karel Vinck, die omwille van zijn leeftijd binnenkort een stap terugzet.

Gezien zijn leeftijd geeft Karel Vinck na 5 jaar als voorzitter van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel binnenkort de fakkel door. Het is de bedoeling dat de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel op de Algemene Vergadering van mei de nieuwe bestuurder benoemt. De daaropvolgende raad van bestuur zal een nieuwe voorzitter aanduiden.

Karel Vinck werd in 2008 door de Vlaamse regering aangetrokken. Na de beslissing van de Vlaamse regering in 2010 om de ring van Antwerpen rond te maken zonder de Lange Wapperbrug zorgde Vinck ervoor dat het vernieuwde project opnieuw een doorstart kende. Rudi Thomaes (60) zal als kandidaat-bestuurder dit verhaal verder vorm geven.

"De Vlaamse regering dankt Karel Vinck voor zijn inzet, in het bijzonder voor zijn pragmatisch handelen en de inbreng van zijn projectmanagement benadering", luidt het in de mededeling van het kabinet-Peeters.

Rudi Thomaes is Antwerpenaar en heeft jarenlange ervaring als topmanager. Hij krijgt de opdracht om de derde Scheldekruising verder voor te bereiden en "de uitvoering van het project te starten binnen een nieuwe organisatiestructuur". Thomaes was 28 jaar lang actief bij Alcatel Bell, waar hij in 2004 als ceo afscheid nam om 8 jaar lang het VBO te gaan leiden. Daar beëindigde hij zijn opdracht midden vorig jaar om zich sindsdien toe te leggen, als voorzitter, op het jonge Antwerpse technologiebedrijf Restore en op zijn mandaten als bestuurder in de raden van Umicore en Armonea. Hij is tevens secretaris-generaal van de International Chamber of Commerce België, en is tot einde mei lid van de Regentenraad van de Nationale Bank van België. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud