Vlaamse regering keurt benoeming Jan Briers goed

Jan Briers wordt vanaf 1 februari de nieuwe gouverneur van Oost-Vlaanderen. Nadat de federale regering haar eensluidend advies had gegeven, keurde de Vlaamse regering vandaag zijn benoeming goed. Morgenvoormiddag legt Briers de eed als gouverneur af, net op tijd om André Denys op te volgen, die vrijdag met pensioen gaat.

De 59-jarige Briers werd door N-VA naar voren geschoven voor de functie. Hij is vooral bekend als gedelegeerd bestuurder van het Festival van Vlaanderen. Hij staat al sinds jaren aan het hoofd van deze organisatie en draagt er de verantwoordelijkheid voor ongeveer 350 evenementen in een dertigtal steden en gemeenten.

Minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois merkt op dat Briers in deze rol veel ervaring heeft opgedaan als organisator en met het omgaan met diverse bestuursniveaus. Hij heeft in zijn carrière ook een uitgebreid netwerk uitgewerkt, zowel in de culturele en politieke wereld als in het bedrijfsleven, luidt het.

Daarnaast was hij betrokken bij talrijke andere initiatieven in de culturele sector. Zo heeft hij de structuur van het Concertgebouw in Brugge opgezet, lag hij aan de basis van het nieuwe KlaraFestival en is hij gedelegeerd bestuurder van het stadsfestival Odegand.

Zijn sociaal en maatschappelijk engagement blijkt volgens de minister uit initiatieven als Flanders' Song for peace!, de Festival Foundation en het kinderkoor Shanti!Shanti!, dat zich richt op kansarme kinderen. Op internationaal vlak verdiende hij zijn sporen bij onder meer de European Festivals Association en de Asian Association of Performing Arts Festivals. (NICOLAS MAETERLINCK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud