Vlaamse regering komt woensdag om 8 uur samen

De Vlaamse regering komt woensdag om 8 uur samen om te vergaderen over het dossier Dexia. De kans is groot dat er ook zal worden gesproken over het institutionele akkoord dat formateur Elio Di Rupo dinsdag heeft voorgesteld. Dat is dinsdagavond door verschillende regeringsbronnen aan Belga bevestigd.

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft altijd gezegd dat zijn regering het institutionele akkoord pas ten gronde zou evalueren als de teksten op tafel zouden liggen. Nu formateur Elio Di Rupo het bereikte akkoord over de staatshervorming wereldkundig heeft gemaakt, kan de Vlaamse regering starten met die analyse.

De Vlaamse regering komt woensdagochtend om 8 uur alvast samen over het Dexia-dossier, waarover woensdagmiddag ook een actualiteitsdebat plaatsvindt in het Vlaams parlement. Maar de kans bestaat dat de regering ook het communautaire akkoord onder de loep neemt.

Een van de hoofdrolspelers, viceminister-president Geert Bourgeois, zit momenteel wel nog in het buitenland en het is eigenlijk vooral uitkijken naar de houding van diens partij N-VA. Die partij liet zich de voorbije weken bijzonder kritisch uit over de bereikte deelakkoorden. Een officiƫle reactie van de partij op het totale akkoord is er nog niet. Wellicht wordt die reactie ook woensdag bekendgemaakt. (DRM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud