"Vlaamse regering moet dreiging economische crisis aanpakken"

De sp.a pleit ervoor dat de Vlaamse regering snel reageert op de dreiging van een economische inzinking als gevolg van de financiële crisis. Vlaams viceminister-president Frank Vandenbroucke en zijn collega Kathleen Van Brempt pleiten er zondag voor dat de Vlaamse regering een investeringscomité opricht dat ervoor zorgt dat alle beschikbare middelen effectief gebruikt worden.

Viceminister-president Frank Vandenbroucke lichtte een en ander toe in het VRT-programma De Zevende Dag. "Het is belangrijk dat de economie blijft draaien", zei hij. De Vlaamse regering moet haar aanpak herbekijken, zowel rond eigen investeringen als rond het aanmoedigen van private investeringen.

Op de eerstvolgende Vlaamse ministerraad zal Vandenbroucke een aantal voorstellen doen. De voorbije jaren was er telkens een onderbenutting van kredieten in de Vlaamse begroting van zowat 0,2 procent van het Bruto Regionaal Product, zegt Vandenbroucke in een mededeling. "Als we erin slagen deze onderbenutting te voorkomen door een maximale, verantwoorde uitvoering van investeringsprogramma's, geven we een belangrijke impuls aan de Vlaamse economie", zegt hij.

Vandenbroucke wil ook een maximale conjunctuurbuffer in de begroting van 2009. Binnen de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV) moet er een instrument komen dat dienst doet als verschaffer van risicokapitaal. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud