Vlaamse regering voorziet meer dan 30 miljoen euro voor nieuwe schoolinfrastructuur

De Vlaamse regering zal dit jaar meer dan 30 miljoen euro voorzien voor nieuwe schoolinfrastructuur en zal eerstdaags beslissen over de verdeling van die middelen. Bij de begrotingscontrole in maart/april wordt opnieuw gekeken of er extra middelen nodig zijn. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet donderdag gezegd in het Vlaams Parlement. Bij de oppositie groeit het ongeduld.

Minister Smet kreeg in de commissie Onderwijs vragen over de capaciteitsproblemen in de Vlaamse scholen. De Vlaamse regering besliste eerder om voor 2013 30 miljoen euro te voorzien voor nieuwe schoolinfrastructuur.

Volgens onderwijsminister Smet zal de Vlaamse regering nog deze maand beslissen over de verdeling van die 30 miljoen en zal het bovendien gaan om een ruimer bedrag. Hoe hoog dat bedrag zal zijn, wou de minister nog niet zeggen. Wel zal bij de begrotingscontrole in maart/april opnieuw gekeken worden of er bijkomend middelen nodig zijn.

Oppositiepartijen Groen en Open Vld vinden dat de Vlaamse regering "talmt" en dat de voorziene budgetten onvoldoende zijn. "Alleen al in Gent en Antwerpen is 75 miljoen euro nodig. Er moeten dringend meer middelen komen. Het kan ook niet dat scholen tot na de begrotingscontrole moeten wachten op duidelijkheid. Dat is onaanvaardbaar", zegt Groen-parlementslid Elisabeth Meuleman.

Open Vld-politici Annick De Ridder en Ann Brusseel roepen de minister op snel duidelijkheid te scheppen over de verdeling van de middelen. "Dit is een kerntaak van de overheid. Door de besluiteloosheid wordt er gespeeld met de toekomst van onze kinderen en dus de toekomstige samenleving", aldus De Ridder.

Minister Smet beklemtoonde de noodzaak om de vragen te objectiveren. "Dat is iets anders dan besluiteloos zijn", aldus Smet. (NICOLAS MAETERLINCK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud