Vlaamse regering zoekt nog steeds naar akkoord over hervorming secundair onderwijs

De Vlaamse regering zoekt nog steeds naar een akkoord over de hervorming van het secundair onderwijs. Onderwijsminister Pascal Smet (sp.a) zei ruim een maand terug in het Vlaams Parlement dat dat akkoord er eind mei zou zijn. Maar tussen de coalitiepartners CD&V, sp.a en N-VA blijven er nog een aantal discussiepunten open.

De hervorming was voorzien in het regeerakkoord. Minister Smet wil onder meer de studiekeuze uitstellen tot 14 jaar, via de invoering van een brede eerste graad die dichter aansluit bij het basisonderwijs. De beschotten tussen algemeen secundair onderwijs (aso), technisch (tso) en beroepsonderwijs (bso) zouden verdwijnen om het watervalsysteem uit de wereld te helpen. De hervorming moet er onder andere voor zorgen dat er minder leerlingen zonder diploma op de arbeidsmarkt komen.

De kabinetten van de verschillende coalitiepartners hebben de voorbije dagen intensief onderhandeld, maar dat heeft nog geen volledig akkoord opgeleverd. De onderhandelingen lopen vrijdag, en eventueel ook de volgende dagen, verder. "Een paar uur meer of minder voor een goed akkoord, dat zal het einde van de wereld niet zijn", zei Smet vrijdag voor aanvang van de Vlaamse ministerraad aan de VRT-radio. N-VA-viceminister-president Geert Bourgeois ontkent dat zijn partij dwars ligt. "We zijn het over heel veel zaken eens, maar er zijn nog een aantal punten". (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud