Vlaamse regeringstop bijeen over Dexia

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en zijn twee vicepremiers - Frank Vandenbroucke (sp.a) en Dirk Van Mechelen (Open Vld) - kwamen dinsdagavond laat bijeen voor overleg over Dexia. Er werd vooral een stand van zaken opgemaakt, staat op de website van De Tijd. Dexia is de huisbankier van de Vlaamse overheid en van de Vlaamse gemeenten.

Het "kernkabinet" met de Vlaamse regeringstop kwam rond 22.30 uur samen op het kabinet van Peeters. De Vlaamse regeringsleider was toen net terug van een dagmissie in Londen. Vooral Vandenbroucke had aangedrongen op de bijeenkomst, na alweer een woelige dag in het Dexia-dossier. Het aandeel verloor 12 procent.

Minister van Begroting en Financiƫn Van Mechelen had vooraf vergaderd met zakenbank Petercam die de Vlaamse regering in het dossier moet adviseren. Van Mechelen deed verslag aan zijn twee collega's van de technische vergaderingen met Petercam.

De regeringstop vergaderde tot rond 00:30 uur, maar hakte geen knopen door. Woensdag volgt een nieuwe briefing van Petercam aan de regering. Wellicht volgt de komende dagen verder overleg met andere aandeelhouders. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud