Vlaamse wielertoeristen zaterdag weer massaal op Mont Ventoux

Zaterdag had de zesde editie plaats van Ventourist/Ventousiast. 1.875 Vlaamse fietsers waagden zich aan de beklimming van de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. Beginnende fietsers boven zichzelf laten uitstijgen via een maandenlange begeleide trainingsopbouw: daar was het de sportfederatie Sporta eens te meer om te doen.

Als gevolg van een stevige mistral en van de mist maakte de 'kale berg' zijn reputatie meer dan waar. Om de veiligheid niet in het gedrang te brengen, was Sporta in samenspraak met de Franse autoriteiten genoodzaakt de beklimming op de middag tijdelijk in te korten. Dit betekende concreet dat tweeduizend Vlaamse wielertoeristen de berg niet meer op mochten.

Tijdens de beweegcampagne bleek deelnemen eens te meer belangrijker dan winnen, aldus de organisatie. 's Namiddags verbeterde de weerssituatie zodat heel wat deelnemers alsnog de magische tijdsregistratiemat op 1.912 meter hoogte overschreden.

Luidens de zondag verspreide statistieken reden 1.582 mannen de berg op met een gemiddelde leeftijd van 44,4 jaar. Vrouwen waren er 293 met een gemiddelde leeftijd van 42,9 jaar. Dit wil zeggen dat ruim 84 pct mannen waren.

De algemene gemiddelde tijd bedroeg 2 uren en 33 minuten. Er werden 2.588 klim-uren opgetekend. Het slaagpercentae lag zowat op 70 procent. Twee mensen deden 4 beklimmingen, 15 deden er 3, 121 hielden het op 2 en 718 reden één klim.

Zoals elk jaar namen weer een aantal BV's deel, onder hen Philippe Muyters, Saartje Vandendriessche en Annemie Struyf die alle drie reden zonder tijdsregistratie.

(MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud