Advertentie

VlaamsProgressieven denken na over naam en toekomst

Zaterdag vergadert de partijraad van VlaamsProgressieven in Brussel over de doorstart van de partij na het vertrek van Bert Anciaux en een aantal parlementsleden. De partijraad zal wellicht Geert Lambert aanduiden als interimvoorzitter, in afwachting van een nieuwe voorzittersverkiezing. Ook een mogelijke naamsverandering wordt de komende weken besproken.

De partijraad van de VlaamsProgressieven (Vl.Pro) besliste twee weken geleden om een meer zelfstandige koers te varen. Daarop liep het kartel met sp.a stuk. Een reeks parlementsleden en mandatarissen die zich in die beslissing niet konden vinden, verlieten intussen de partij. Onder hen ook Vlaams minister Bert Anciaux.

Intussen is nog niet uitgemaakt of VlaamsProgressieven de naam van de partij blijft. Misschien komt de oude naam Spirit terug, mogelijk wordt er een nieuwe naam gekozen.

Of het vertrek van Anciaux en een reeks parlementsleden voor een leegloop bij de partij zorgt, is nog niet duidelijk. De partij zegt dat er sinds de interne crisis ook al nieuwe leden zijn bijgekomen. Om een duidelijk zicht te krijgen op het ledenaantal, dat nu rond de 5.500 draait, is het echter wachten tot na nieuwjaar. De leden moeten immers rond de jaarwisseling beslissen of ze hun lidmaatschap al dan niet verlengen. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud