VlaamsProgressieven kiezen voor kartel met sp.a

De leden van VlaamsProgressieven hebben zich zaterdag achter een voortzetting van het kartel met de Vlaamse socialisten geschaard. Op een ledenvergadering in de KUB in Koekelberg stemden een 150-tal militanten voor en een 50-tal tegen het kartel met de sp.a.

Midden september besliste de partijraad van de linksliberalen met een grote meerderheid om het kartel met de sp.a voort te zetten. Aangezien het om een strategische beslissing gaat, diende de partij de kwestie echter ook voor te leggen aan de leden. Dat gebeurde zaterdag op een algemene ledenvergadering.

Uiteindelijk schaarde daar drie vierde van de leden zich achter het kartel. Partijvoorzitster Bettina Geysen ziet in het resultaat het bewijs dat de leden kiezen voor een sterk progressief front.

VlaamsProgressieven wil zich tegelijkertijd wel sterker gaan profileren. De partij lanceert daarom een gloednieuwe krant: "Extra Kracht". Het krantje wordt op 40.000 exemplaren gedrukt en gratis verspreid in stations, op pleinen, enzovoort. De eerste editie draait rond het thema wonen. Later verschijnen nummers over koopkracht, onderwijs, mobiliteit en werken. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud