Vlaanderen houdt 42.000 ton strooizout achter de hand

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft 42.000 ton strooizout in voorraad voor de komende winter op de Vlaamse gewest- en autosnelwegen. De voorraad strooizout is daarmee even groot als vorig jaar. Dat is vernomen van Ilse Luypaerts, communicatieverantwoordelijke van het agentschap.

Het kwik mag vandaag dan wel met zomerse waarden flirten, voor zaterdag en zondag verwacht het KMI minimumtemperaturen in het centrum en oosten van het land onder het vriespunt. Maandag vallen er enkele buien, die in Hoog-België een winters karakter kunnen aannemen.

"Sinds de derde maandag van oktober is de winterdienst gestart. Die duurt tot de vierde maandag van april", aldus Luypaerts. Iedereen van de betrokken diensten is in permanentie en het weer wordt van nabij gevolgd.

De voorraden strooizout zijn terug aangevuld tot 42.000 ton. "32.000 ton in eigen stock op diverse plaatsen en 5.000 ton in gehuurde ruimten", verduidelijkt Luypaerts. Die voorraad wordt op geregelde basis aangevuld, luidt het. In de recordwinter van 2009-2010 werd 84.711 ton strooizout gestrooid. Dat cijfers houdt geen rekening met wat gemeenten en privébedrijven uitrijden. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud