Vlaanderen moet wakker blijven, verliest goede vorm

"Vroeger zei ik altijd: Vlaanderen is in goede vorm, maar in een slechte staat. Helaas moet ik vandaag zeggen dat we niet alleen in een slechte staat zijn, maar ook onze goede vorm verliezen." Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. Vlaanderen moet wakker blijven en het beter doen, vooral op het vlak van infrastructuur, aldus De Wever.

De Vlaamse regering, die met Philippe Muyters en Geert Bourgeois twee N-VA-ministers in haar rangen telt, doet wat ze kan om Vlaanderen te laten werken, vindt De Wever. "Maar toch moet Vlaanderen beter doen. Ook met de bevoegdheden die we al hebben. Er is immers geen reden tot zelfgenoegzaamheid."

De Wever kijkt vooreerst naar de inspanningen die nodig zijn om de infrastructuur te verbeteren. Verwijzend naar het dossier van de Oosterweelverbinding, zei hij dat er "oplossingen nodig (zijn), oplossingen die ten gronde gaan, die snel uitvoerbaar en betaalbaar zijn". "De N-VA bedankt voor luchtfietserij en eindeloos uitstel."

De N-VA-voorzitter vroeg zich evenwel af wat de Vlaamse inspanningen zullen baten met een "Belgisch anker" aan de voeten. Waarop vervolgens minister van Werk Joëlle Milquet van cdH, "die geleend geld wegsmijt aan gesubsidieerde tewerkstelling", PS-voorzitter Elio Di Rupo, "die ons in ons gezicht uitlacht met zijn 'crise passagère'", CD&V en Open Vld ervan langs kregen. Die laatsten omdat ze "ons verder op deze lijdensweg laten gaan terwijl we aan een rotvaart achteruit donderen". (GEJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud