Vlaanderen start Scheldeverdieping op 20 december

Vlaanderen begint op 20 december met het uitbaggeren van de Schelde om de vaargeul te verdiepen tot 13,1 meter. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) woensdag in het Vlaams parlement gezegd. Hij gaat ervan uit dat Nederland tegen dan de Scheldeverdragen geratificeerd heeft.

De verdieping van de Schelde moet de toegang tot de Antwerpse haven vergemakkelijken voor grote zeeschepen. Vlaanderen en Nederland hebben er na jarenlang onderhandelen een verdrag over gesloten. Samen daarmee zijn ook verdragen gesloten rond natuurlijkheid en veiligheid rond de Westerschelde.

Vlaanderen heeft de verdragen al een tijdje geratificeerd. Maar in Nederland is dat nog niet gebeurd. In Zeeland is er immers weerstand tegen de plannen inzake ontpoldering en daardoor zijn de verdragen nog niet door de Tweede Kamer geraakt.

Minister-president Kris Peeters, die altijd gezegd heeft dat "de spade in 2007 in de grond gaat", blijft bij dat standpunt. Nu zegt hij dat die spade op 20 december bovengehaald wordt. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud