Vlaming vraagt massaal renovatiepremie

Minister van Wonen Marino Keulen (Open Vld) trekt nog dit jaar 10 tot 20 miljoen euro extra uit om aan de massale aanvragen voor renovatiepremies te kunnen voldoen. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.

"We zijn een beetje het slachtoffer van ons eigen succes", zegt minister van Wonen in de krant. "Pas vorig jaar in maart is de nieuwe renovatiepremie in voege getreden. Intussen raast die als een wervelwind."

De premie bedraagt 30 procent van de renovatiekosten, met een maximum van 10.000 euro. Keulen had een budget klaar om jaarlijks 12.000 renovatiepremies te kunnen uitbetalen. Maar vorig jaar werd uiteindelijk afgeklokt op 16.485 goedgekeurde dossiers. "En ook dit jaar wijzen voorlopige cijfers erop dat we boven de 16.000 zullen uitkomen", zegt Keulen.

Het voorziene budget van 50 miljoen zal daarom niet volstaan. Keulen denkt tussen 10 tot 20 miljoen extra nodig te hebben. De minister garandeert intussen dat de aanvragen volgens het huidige systeem tot einde 2009 gehonoreerd worden. (SAG)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud