"Vlamingen moeten niet zeggen hoe we Brussel moeten besturen"

"De Vlamingen moeten ophouden ons te vertellen hoe we Brussel moeten besturen. Ze moeten stoppen met dat geklier". Dat heeft vicepremier en MR-voorzitter Didier Reynders zaterdag gezegd bij de eerste zomer-studieconferentie van de Brusselse MR. Reynders reageerde daarmee op uitlatingen van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) zaterdag in verschillende kranten.

Peeters zei in Le Soir dat Brussel een "speciaal en specifiek" gewest is. "Voor ons is Brussel een volwaardig gewest", dixit Reynders. "Dat Peeters zich zich met zijn eigen gewest bezighoudt en de anderen de zorg over het hunne laat. Dat hij voortgaat met het bestuur van zijn geweldig gewest, maar ophoudt met ons te vertellen hoe we het onze moeten besturen. Dat hij ophoudt met dat geklier".

Reynders herinnerde eraan dat zijn partij open staat voor communautaire onderhandelingen. "We zijn bereid om rond de tafel te gaan zitten, maar bij dergelijke onderhandelingen moet iedereen respect opbrengen voor de ander", voegde hij er aan toe. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud